donderdag 11 juli 2013

Fond van wildzwijn




Wanneer je vriend zo nu en dan met vrienden gaat jagen in Frankrijk kan het weleens gebeuren dat je van een hert of wildzwijn ineens de karkassen en nek vlees in de vriezer hebt liggen. Dan zit er niks anders op dan er een smaakvolle fond van te trekken.

Ingrediënten voor 2 liter fond:

  • 2 kilo karkassen en een nek van een wildzwijn (kan ook van ander wild of rund zijn)
  • 1 kilo stevige tomaten
  • 4 uien met schil (dit geeft de fond kleur)
  • 150 gr selderij
  • 2 grote preien
  • 2 grote winterpenen
  • 2 eetlepels gekneusde pigmentkorrels
  • 5 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • een paar kruidnagels
  • 8 liter water
Doe de karkassen in een braadslede in een voorverwarmde oven van 200°C en laat deze bruin kleuren. Snij de prei, tomaten, uien, winterpeen en selderij in grove stukken. Doe de karkassen zonder het vet uit de braadslede in de pan met water en voeg de rest van de ingrediënten toe. Laat alles 6 uur lang op laag vuur sudderen. Zeef de fond en laat deze in ongeveer 2 uur inkoken tot 2 liter fond. Vries de fond in porties van ongeveer 250 ml in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.