dinsdag 20 augustus 2013

Tajerblad soep met klaroen en bakbanaan


Een zomers soepje boordevol vitaminen. Met producten die in de zomer volop te vinden zijn bij de toko's en op de markt.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kilo Tajerblad
  • 1 kilo Klaroen
  • 4 rijpe bakbananen
  • 3 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 500 ml kokosroom
  • 3 eetlepels kokosolie
  • 2 liter water
  • 380 ml runderfond (groentefond voor de vegetarische variant)
  • 1 borrelglaasje bruine rum
  • 1 madame jeanette
  • zout en peper naar smaak
Benodigdheden:
  • soeppan
  • staafmixer
  • koekenpan

Was de Tajerblad en klaroen en scheur deze in stukken. Pel 3 bananen en snij deze in grote plakken. De vierde banaan gebruik je gebakken in repen als garnering. Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak deze vervolgens in twee eetlepel kokosolie glazig. Voeg vervolgens de Tajerblad en klaroen toe en bak de op hoog vuur totdat deze geslonken is. Blus af met de rum en voeg de runderfond en het water toe. Voeg dan de bakbanaan toe en laat ongeveer 20 min sudderen. Mix alles in de pan tot een gladde massa. Voeg dan de kokosroom en madame jeanette toe. breng op smaak met peper en zout en eventueel een snufje ajinomoto. En ook hier weer wanneer je de smaak umami wilt toevoegen zorg dan dat je de natuurlijke variant ajinomoto gebruikt. Snij de overgebleven bakbanaan over de lengte in repen en bak deze goudbruin aan beide zijde in een koekenpan met een eetlepel kokosolie. Serveer deze met de soep en je zomers vitaminebommetje is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.