maandag 21 oktober 2013

Bananenchips


Ingrediënten:

  • 5 groene bakbananen
  • 2 eetlepels zout
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 200 ml water
  • 1 liter plantaardige olie
Schil de bananen en snij ze met een rasp in zo dun mogelijke plakjes. Doe deze vervolgens in een kom met ruim water, een eetlepel zout en de kurkuma en laat dit een uur staan. Snij ondertussen de knoflook fijn en laat deze in het water met een eetlepel zout trekken. Giet de schijfjes banaan af en dep deze goed af met keukenpapier.

Doe de olie in een braadpan en laat deze heet worden zo'n 160°C. Om te kijken of te tempratuur goed is kan je het best een paar schijfjes erin doen. Als deze direct bruin worden doe dan het vuur lager. Wanneer de olie op de juiste tempratuur is doe dan een ruime portie schijfje voor schijfje in de pan anders gaan deze aan elkaar plakken. Na ongeveer 3 minuten wanneer ze een beetje goudgeel kleuren doe dan een sauslepel van het knoflook water erbij. Doe direct even de deksel op de pan. Wanneer je hoort dat de olie weer rustig is geworden haal je de deksel weer van de pan en schep je de chips nog een aantal maal om totdat deze een mooie goudgele kleur heeft en krokant is. Schep de chips uit de pan en laat deze uitlekken. Herhaal met de rest van de schijfjes.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.