zondag 3 november 2013

Gekruide mosselen in wijnsaus

Hoe ik deze mossel creatie zou moeten noemen zou ik niet zo een twee drie weten gezien ik iets uit hebt geprobeerd en het gewoon heel goed is bevallen.

Ingrediënten:
  • 2 kilo mosselen
  • 4 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 fles droge witte wijn
Spoel de mosselen goed af met koud water. De mosselen die openstaan geef die een klein tikje op het aanrecht blad. De mossel moet zich nu langzaam sluiten. Wanneer de mossel niet sluit, is de mossel dood en moet je hem weggooien. Snij de knoflook en de uien fijn en scheur de koriander in grove stukken. Maak de korianderzaad en de mosterdzaad fijn in een vijzel.

Bak de uien, knoflook in een scheutje olijfolie glazig. Voeg dan de koriander, de mosterdzaad en de korianderzaad toe en bak deze nog een minuut mee voordat je de witte wijn toevoegt. Doe de mosselen in de pan en laat deze ongeveer 10 minuten sudderen totdat ze allemaal mooi open zijn  en hussel alles met de deksel op de pan nog een paar keer goed door elkaar. Serveer de mosselen direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.