zaterdag 9 november 2013

Heilbotsteak met Courgette


Ik kan wel zeggen dat heilbot tot mijn favoriete visjes kan rekenen en dan niet alleen gerookte heilbot. En in dit geval een sappige heilbot steak die je vooral heel simpel moet houden.

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 heilbot steaks
  • 1 courgette
  • 100 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 plakjes manchego kaas
  • 1 eetlepel ghee
  • peper en zout
Verwarm de oven op 200°C  en de grilplaat. Wrijf de steaks in met de ghee en bestrooi met peper en zout. Snij de courgette over de lengte in plakken en gril deze aan beide zijdes. Doe de gerilde plakken courgette in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie peper en zout. Doe daar vervolgens de plakjes manchego overheen en maak af met de geraspte kaas. Doe deze 10 min in de oven. Gril nu de steaks aan alle zijdes, per zijde de steak 1 minuut grillen. Doe de heilbotsteaks ook in een ovenschaal en plaats deze de laatste 4 minuten met de courgette in de oven. Serveer de heilbotsteaks met de courgette op verwarmde borden en besprenkel de steaks nog met een beetje limoensap. En ik zei eerder een visje, alleen is dit visje niet zo klein ;-)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.