zaterdag 23 november 2013

Italiaanse tomaat Mascarpone soep


Als voorgerecht of gewoon als vegetarische maaltijd blijft deze Italiaanse klassieker voor groot en klein altijd een feest op tafel. Deze soep werd bij mij geïntroduceerd door mijn Italiaanse huisgenote tijdens mijn studie in Alicante als Erasmus student en jaren later staat hij bij nog steeds regelmatig op het menu.

Ingrediënten:
  • 3 grote uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 blikjes gepelde tomaten in tomatensap van 400gr
  • 350 ml runderfond ( groentefond voor de vegetarische variant)
  • 10 zongedroogde tomaatjes
  • 10 blaadjes basilicum
  • 2 liter water
  • 500 gr mascarpone
  • 125 gr rode pesto
  • 2 borrelglaasjes rode port
  • peper en zout
  • olijfolie
  • Geraspte kaas en basilicum voor de garnering
Snij de knoflook en uien fijn en bak deze glazig in olijfolie in een soeppan. Voeg de basilicumblaadjes en de zongedroogde tomaatjes toe en bak even mee. Blus af met een borrelglaasje port en voeg dan de tomaten toe. Doe ook de fond erbij en laat even sudderen. Voeg dan het water toe en laat 20 minuten op laag vuur koken. Pureer nu de soep en voeg dan de mascarpone toe en ga nog eenmaal met de staafmixer door de soep. Voeg het laatste borrelglaasje port toe en de pesto. Maak de soep op smaak met peper en zout. Serveer de soep met geraspte kaas en basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.