woensdag 13 november 2013

Kipfilet met tajerblad


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 kipfilets
  • 1 bos Tajerblad
  • 1 eetlepel ghee
  • olijfolie
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 5 rawit chillies
  • 2 takjes peterselie
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • een klontje roomboter
  • 3 eetlepels water
Bestrooi de kipfilets met voldoende peper en zout. Verwarm de grilplaat en de oven op 200°C. Was de Tajerblad en snij deze in stukken.
Gril de kipfilets aan alle kanten dicht. Doe deze dan in een ovenschaal met twee grof gesneden teentjes knoflook, twee sjalotjes, de chillies, de fijn getampte mosterdzaad en de peterselie. Besprenkel met olijfolie en doe deze 20 min in de voorverwarmde oven. Doe ondertussen in een wok de ghee en bak daarin de fijngesneden knoflook en sjalotje glazig. Voeg de Tajerblad toe en laat deze slinken. Doe de oestersaus met het water erbij en laat even sudderen. Maak af met een klontje roomboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.