maandag 18 november 2013

Pittige ananas spinazie soep


Een gewaagd en verassende combinatie die iedereen aan tafel versteld zal doen staan. Een frisse starter van een feestmaal.

Ingrediënten:

  • 1 bos spinazie
  • 1 ananas
  • 350 ml groentefond
  • 500 ml kokos cream
  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 chillie pepers
  • 1 eetlepel ghee
  • 2 liter water
Was de spinazie en schil de ananas, verwijder de harde kern en snij in stukken. Snij de knoflook en uien fijn. Doe de ghee in een soeppan en fruit de uien, knoflook en chillies. Doe de ananas en de spinazie erbij en fruit even mee. Voeg dan de fond toe en vervolgens het water. Laat 20 minuten sudderen haal dan de chillies er even uit en pureer de soep. Roer de kokosmelk door de soep en voeg de chillies weer toe. Wil je de soep iets pittiger voeg dan extra chillies toe. Serveer de soep met wat gojibessen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.