zaterdag 16 november 2013

Rosbief met pastinaak wortel puree


Deze rosbief van de vrije koe woog 650 gr en heb ik voor 4 personen gemaakt. Ik zou hem eigenlijk combineren met een pure pastinaak puree en haricot verts maar toen kregen we op een zondag onverwacht eters en de winkels waren al dicht dus dan krijg je verrassende combinaties met wat er in huis is.

Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 rosbief van +/- 650 gr
  • 400 gr pastinaak
  • 1 winterpeen
  • 2 courgettes
  • 3 eetlepels ghee
  • 3 eetlepels crème fraiche
  • 2 eetlepels melk
  • 1 klontje roomboter
  • peper en zout
  • nootmuskaat 
Wrijf ruim van te voren de rosbief in met peper, zout en twee eetlepels ghee. Verwarm de oven op 180°C en verhit de grilplaat. Schil de peen en pastinaak en snij deze in stukken. Kook deze in ruim water gaar en giet deze af. Snij de courgetten in plakken over de lengte en gril deze aan beide zijde. Doe deze in een ovenschaal en bestrooi met peper, zout en olijfolie. Gril dan de rosbief op hoog vuur aan alle kanten dicht en doe deze ook in een ovenschaal. Plaats de rosbief en de courgette 10 minuten in de oven. Plaats de laatste twee minuten je borden ook in de oven om ze te verwarmen. De rosbief moet van binnen rood zijn maar wel warm.

Wanneer alles in de oven staat plaats je de peen en pastinaak weer op laag vuur met de crème fraiche en melk. Pureer alles met een staafmixer en maak op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Snij de rosbief in dunne plakken en serveer met de puree en courgette. Ik heb alles op tafel gezet en iedereen zelf zijn bord op laten maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.