donderdag 19 december 2013

Coquilles met een paddenstoelen portsaus en gekarameliseerde witlof


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 4 verse coquilles
  • 350 ml paddenstoelenfond
  • 200 ml witte port
  • 200 ml slagroom
  • 250 gr oesterzwammen
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 4 stronken witlof
  • 2 eetlepels ghee
  • 2 eetlepels demerara suiker
  • peper en zout
Braad de fijngesneden knoflook en sjalotjes in een eetlepel ghee even aan in een sauspannetje. Snij de oesterzwammen in grove stukken en braad deze ook even mee. Voeg dan de fond en de port toe en laat tot 1/3 inkoken. Zeef de saus en hou de oesterzwammen even apart. Voeg nu de slagroom toe en laat even meekoken. Doe de oesterzwammen terug in de saus.
Snij de witlof in stronken en verwijder de harde kern. Bak de witlof in een eetlepel ghee in een koekenpan met een anti aanbak laag. Strooi er wat peper en zout over en bak even aan. Strooi dan de suiker over de witlof en laat op laag vuur karamelliseren. Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak deze op een voorverwarmde grilplaat aan elke kant ongeveer 1 minuut.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.