vrijdag 27 december 2013

Grote garnalen in een oosterse marinade


Ingrediënten voor 4 personen:
  • 1 kilo grote garnalen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • 3 eetlepels hoisinsaus
  • 50 cl witte wijn
  • 1 eetlepel ghee
Was de garnalen in koud water. Maak met een scherp mesje een snede over de rug van de garnalen en verwijder het darmkanaal. Snij de ui, knoflook en tomaat fijn en verwijder de nachtschade van de tomaat. Bak in een grote pan de ui, knoflook en tomaat in de ghee glazig. Voeg de garnalen toe en bak deze even mee. Blus dan af met witte wijn en voeg de hoisinsaus toe. Laat even sudderen totdat de garnalen mooi roze zijn. De totale bereidings tijd is ongeveer 10 minuten zodat de garnalen sappig blijven. Deze bereiding is ook een goede combinatie met kreeft of langoustines.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.