donderdag 5 december 2013

Parelhoen met buikspek, appel en calvados


Ingrediënten:
  • 1 parelhoen
  • 3 zoetzure appels
  • 1 grote rode ui
  • 2 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 borrelglaasjes Calvados
  • 100 gr buikspek
  • peper en zout
  • olijfolie
Verwarm de oven voor op 160ºC. Spoel de parelhoen goed onder koud stromend water en dep droog met keukenpapier. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in partjes. Snij ook de knoflook en ui in parten. Doe de parelhoen in een braadslede en vul de buikholte met een deel van de appel, knoflook ,ui en een plakje spek. Voeg de rest van de appel, ui en knoflook toe in de braadslede. Bestrooi de parelhoen dan met peper en zout en besprenkel met olijfolie en de calvados. Wikkel de resterende spek om de parelhoen en plaats deze +/- 80 minuten in de oven.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.