dinsdag 10 december 2013

Stoofpeertjes in port


Ik was als kind al dol op stoofpeertjes en maak ze nu nog steeds graag. Alleen hebben deze stoofpeertjes wel iets meer bite dan het klassieke recept. Maar zoals de meeste die mijn blog vaker bezoeken inmiddels wel door zullen hebben, is dat ik ieder recept mijn eigen maak door vooral veel te experimenteren.

Ingrediënten:
  • 2 kilo stoofperen
  • 500 ml rode port
  • 250 ml water
  • 3 kaneelstokjes
  • 1 vanillestokje
  • 3 kruidnagels
  • 4 eetlepels palmsuiker
Schil de peertjes en laat de stengel eraan. Doe in een ruime pan de port, water, kaneel, suiker en kruidnagel. Snij het vanillestokje open en haal de schraap de vanillemerg eruit. Voeg dit toe in de pan met het stokje. ( Deze geeft nog veel smaak af) Doe de pan op laag vuur, laat de suiker oplossen en voeg de peertjes toe. Laat het geheel 3 uur op laag vuur sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.