vrijdag 7 juni 2013

De ultieme steak grillen



Van deze blog zullen de meeste mannen blij worden. En voor de vrouwen als je een goede steak kan bakken smelt een man als was in je handen. Het is gewoon een feit echte mannen houden van vlees, veel vlees en laat dit nu de ultieme manier zijn om zo een woeste man te verleiden. En dit is alvast een waarschuwing vanaf mijn kant, wanneer je zijn steak ook nog eens met geklaarde boter bereidt zal hij waarschijnlijk meer willen aflikken dan alleen zijn vingers, dus je bent gewaarschuwd!

Stap 1

  • Laten we allereerst beginnen met een van de basis benodigdheden, een goede grilplaat of pan. Op de foto maak ik gebruik van een Le Creuset grill xl. Het is een aardige investering, maar weet dat dit een investering is in je relatie die je er dubbel en dwars uit zal halen en je leven lang plezier van zal hebben, gezien deze dingen aardig onverwoestbaar zijn. 

Stap 2

  • Wanneer je dus beschikt over een goede grilplaat komen we aan bij het voorbereiden van de steak en dit moet met liefde gebeuren, heel veel liefde. Leg de steaks op een houten snijplank en bestrooi aan beide kanten eerst met een beetje zwarte peper en vervolgens eerst aan een kant rijkelijk met fijn zeezout en bestrijk met de geklaarde boter. En nu komt het geheim, masseer de boter, zeezout en peper in met je vingertoppen en doe dit ook aan de andere kant. Het zout zorgt ervoor dat je steak een krokant buiten laagje krijgt terwijl het vlees van binnen mals en sappig blijft. Bij een côte de boeuf of een t-bone steak moet dit minimaal 3 uur van te voren gebeuren en bij bijvoorbeeld medium biefstuk, entrecote of rib-eye steak kan dit nog tot ongeveer een uur voordat je ze op de gril gooit. Maar voor alles geldt hoe langer hoe beter en zo kunnen ze ook mooi op kamertempratuur komen. 

Stap 3

  • Verwarm de grilplaat ongeveer 20 minuten voor zodat deze goed op tempratuur is. Voor je de steaks op de gril plaatst doe je het vuur hoger. De medium steaks gril je uitgaande van medium rare en afhankelijk van de dikte van de steaks 2 minuten aan beide zijden. Een t-bone steak gril je 6 minuten aan beide kanten. En een côte de boeuf ongeveer 8 minuten aan beide zijden. Let er wel op dat wanneer je een andere olie gebruikt dan geklaarde boter, je de steaks alleen aan beide kanten heel even dicht schroeit en vervolgens verder laat garen in een voorverwarmde oven van 180°C omdat andere oliën en vetten op deze tempratuur verbranden. Geklaarde boter kan daarentegen verhit worden tot 250°C.
Gefeliciteerd! Je bent nu klaar om een "american style" steak te serveren en als Amerikanen een ding goed kunnen dan is het wel een steak grillen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.