zondag 2 juni 2013

Pompoensoep met gepofte kastanjes

 

       
 
  • 2 kilo pompoen
  • 50 gr geklaarde boter
  • 3 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1  theelepel kerriepoeder
  • 300 ml slagroom
  • 200 ml witte wijn
  • 2 liter water
  • 380 ml runderfond (groentefond voor de vegetarische variant)
  • 250 gr verse kastanjes
  • Borrelglaasje rum
 
Benodigdheden: Braadpan met dikke bodem, soeppan, staafmixer met grote voet voor het pureren van de soep  
* Schil de pompoen en snijdt deze in stukken. Pel de knoflook en de uien en snij deze fijn. Bak vervolgens de uien en de knoflook glazig in de boter.  Voeg de pompoen toe en braad deze  ongeveer  vijf minuten aan. Voeg de kerrie toe en bak nog een minuut mee. Blus af met de helft van de witte wijn en het borrelglaasje rum en voeg de runderfond toe. Voeg vervolgens dan het water en resterende wijn toe. Laat alles nog 20 minuten sudderen op laag vuur. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de room toe 
 
* Spoel de kastanjes af en dep deze droog. Laat de kastanjes op hoog vuur poffen en houd met een keukendoek de deksel vast. Laat de kastanjes afkoelen en pel deze dan. Snijd de kastanjes in kleine stukjes. En serveer in de pompoensoep.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.