donderdag 19 september 2013

Vegetarisch; couscous met een groenteschotel en tempeh


Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de groenteschotel:
  • 1 kilo pompoen
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 1 blikje kikkererwten van 400 gr
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 2 eetlepels ghee
  • 100 ml witte wijn
Voor de couscous:
  • 500 gr couscous
  • 600 ml water
  • 150 ml groentefond
  • 1 klontje roomboter
Voor de tempeh:
  • 400 gr tempeh
  • kokosolie om in te frituren
De groenteschotel, schil de pompoen en snij deze samen met de aubergine en courgette in blokken. Laat de kikkererwten uitlekken. Doe alle groentes in een ovenschaal met de ghee en ras el hanout. Besprenkel met de wijn en schep alles goed om. Doe de groente 45 minuten in voorverwarmde oven van 200°C. Schep de groente gedurende de 45 minuten nog een paar keer om. Rooster de laatste 10 minuten de amandelschaafsel in een aparte schaal mee in de oven.

De couscous, breng het water met de fond aan de kook en draai het vuur uit. Voeg de couscous toe en laat 10 min met de deksel op de pan staan. roer de roomboter door de couscous.

De tempeh, snij de tempeh in blokjes en frituur deze 5 minuten op 180°C

Dien de couscous op met de groente en tempeh en bestrooi met de amandelschaafsel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.