zaterdag 16 november 2013

Forel met een spinazie/bieten salade


Ingrediënten voor 2 personen:
  • 2 forellen
  • 2 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • peper en zout
  • 4 takjes peterselie
  • olijfolie
  • 200 ml witte wijn
  • 1 bos wilde spinazie
  • ingemaakte bieten
  • 1 kleine rode ui
  • vinaigrette
  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 liter groentebouillon

Laat de forellen schoonmaken door de visboer en spoel ze goed af met koud water en dep af met keukenpapier. Verwarm de oven op 200°C. Doe de forellen in een ovenschaal met olijfolie en bestrooi in de buik met peper en zout. Vul dan de buik van de forel met de fijngesneden knoflook, sjalotjes en peterselie. Wrijf de forellen in met citroen en besprenkel met wat citroensap en de witte wijn. Voeg nog wat schijfjes citroen toe en bak de vis 35 min in de oven.

Was de spinazie in koud water en verwijder de lange stelen. Doe de groentebouillon op het vuur en wanneer deze  kookt doe dan het vuur laag en blancheer de spinazie 1 minuut in de bouillon. Schep de spinazie uit de pan en laat goed uitlekken. Doe deze dan in een slabak. Snij een gelijke hoeveelheid bieten in reepjes even als de rode ui. Schep alles door de spinazie en voeg de fijngestampte korianderzaad en de vinaigrette toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.