zaterdag 2 november 2013

Moelleux au Chocolat





Een heerlijk en makkelijk te bereiden frans dessert. Zo een waarmee je op iedereen indruk maakt. En ja, veel mensen zijn bang dat hij mislukt maar hier een aantal tips en tricks voor gegarandeerd succes!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 gr pure chocolade (Lindt of Swiss Finest)
  • 110 gr ongezouten roomboter
  • 50 gr gezeefde bloem
  • 100 gr fijne suiker ( Ik gebruik rode rietsuiker hiervoor)
  • 2 eieren
  • 2 eierdooiers
Benodigdheden:
  • 4 metalen serveerringen of een muffinblik
  • een zeef
  • een kwast en zachte boter om de ringen of de muffinblik mee in te vetten
  • extra bloem om de ringen of muffinblik na het invetten te bloemen
  • plastiek spuitzak of een grote stevige plastiek diepvries zak

Weeg allereerst alle ingrediënten zorgvuldig af. Breek de chocolade in stukken en doe deze samen met de boter in een pannetje en laat deze op het laagste vuur smelten. Klop de eieren met de dooiers los en voeg dan de suiker toe. En klop dit tot een schuimig geheel. Voeg de gesmolten boter en chocolade toe en meng alles goed door elkaar. Doe het mengsel in de spuitzak en laat deze minimaal een uur stollen in de koelkast. Dit is heel belangrijk om het juiste resultaat te krijgen. Je kan het mengsel maximaal 24 uur van te voren in de koelkast bewaren. Dus handig is om het al s 'ochtends te bereiden en in de koelkast te bewaren tot gebruik.

De Moelleux wordt warm geserveerd dus wanneer het tijd is voor het dessert verwarm je de oven voor op 210°C . Vet de serveerringen of muffinblik in en bestrooi deze vervolgen met bloem. Haal de spuitzak uit de koelkast en spuit het chocolade mengsel in de serveerringen zodat deze voor 3/4 gevuld zijn, gebruik je een muffinblik doe dan hetzelfde. Doe de Moelleux in de voorverwarmde oven en bak ze precies 8 minuten lang. Serveer de Moelleux au Chocolat met wat rood fruit en eventueel een bolletje vanille-ijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.